Szaszłyki z kalarepką
Świetne wykorzystanie tego sezonowego, bardzo zdrowego i smacznego warzywka. Dziś przedstawiam propozycję z grilla. Kalarepka w tej formie jest lekko chrupiąca, ale nie traci swojego aromatu.
(6 szaszłyków)
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 nieduża kalarepka
- 1/2 czerwonej cebuli
- ok. 250 g mięsa drobiowego (u mnie indyk)
- oliwa
- przyprawa grillowa (u mnie Grillowa klasyczna Prymatu)
Na około 2 godziny przed pieczeniem należy wymieszać przyprawę z oliwą i tak przygotowaną marynatą doprawić pokrojone w kostkę mięso i kalarepę.
Pokrój w kawałki paprykę i cebulę.
Na patyczki do szaszłyków lub szpadki nadziewaj kolejne składniki wg własnej kompozycji. U mnie: mięso, papryka, kalarepa, cebula.
Piecz przez kilkanaście minut na ruszcie lub w piekarniku z opcją grilla.
Podawaj z grzankami, bruschettą i ulubionym sosem.
Smacznego!
3 komentarze
fajny pomysł:) pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie się zastanawiałam co wziąć jutro na grilla... teraz już wiem :)
OdpowiedzUsuńLubię bardzo kalarepę, ale jeszcze jej nie grillowałam, czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!