Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Sos kaparowo - śmietanowy (do ryby)

Autorka 22:23 , , , , , , , ,


Składniki:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki kaparów w occie winnym
  • 100 ml śmietany 18% (u mnie "Łaciata")
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • pieprz świeżo mielony
  • koperek świeży lub mrożony
Przygotowanie:
Czosnek posiekaj na drobniutką kostkę.
Na patelni rozgrzej masło i lekko zrumień na nim czosnek. 
Dodaj koperek (nie musi być drobno siekany), kapary i wyciśnij sok z połowy cytryny. Po ok. 2 minutach odstaw patelnię, odczekaj chwilę, aż przestanie wrzeć i dodaj śmietanę ciągle wszystko mieszając, aby się nie zważyła!

Przypraw pieprzem i delikatnie podgrzewaj do zgęstnienia sosu.

Smacznego!

Wypróbuj również:

5 komentarze

  1. Właśnie takiego przepisu szukałam.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się, że mogłam pomóc :) Smacznego!

      Usuń
  2. Pyszny sos -dziekuje...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!