Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Fondue serowe - inspiracja, dodatki

Autorka 21:00 , , , , , , ,

Od razu ostrzegam, że ten wpis nie jest przepisem na samą mieszankę serową, a jedynie ciekawą inspiracją dla szukających dodatków innych niż pieczywo.
Wracając z Zurychu zaopatrzyłam się w gotowe i bardzo tam powszechne mieszanki serów z przyprawami, jakich używa się do klasycznego fondue serowego. 
Obiecuję jednak za jakiś czas przetestować jakiś przepis na mieszanką wykonaną od podstaw.
Tymczasem pewnego wieczoru mieliśmy okazję poczęstować naszych ulubionych znajomych takim fondue, jakiego zasmakowaliśmy w zuryskiej restauracji. Tam jednak jedliśmy podane z pieczywem, ja przygotowałam małe urozmaicenie :)

SKŁADNIKI:
(4 porcje)
  • opakowanie gotowej mieszanki serowej z winem
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1/4 bagietki (może być lekko podsuszona)
  • 100 g chorizo
  • 2 nieduże marchewki
  • kilka różyczek świeżego brokuła
  • 1/2 czerwonej papryki

PRZYGOTOWANIE:
Ser doprowadź do wrzenia i podgrzewaj na małym ogniu w garnuszku do fondue.
Brokuł ugotuj na parze, pilnując aby nadal był twardy.
Paprykę i marchewkę pokrój w paski.
Bagietkę pokrój w grubą kostkę.

Ulubione składniki zanurzaj w gorącym serze i delektuj się ich smakiem :)

Smacznego!

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!