Polędwiczki w sosie cebulowym z groszkiem
Składniki:
(2-3 porcje)
- 1 polędwica wieprzowa
- 1/2 dużej cebuli
- szklanka groszku z marchewką (może być z mrożonki)
- 2 szkl. wody
- szczypta cukru
- 2 łyżki sosu sojowego
- duża szczypta liści rozmarynu
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj cukier.
Mięso pokrój w plastry i przypraw.
Ugotuj groszek i marchewkę.
Połącz wszystko razem, podlej wodą i duś przez ok. 15 minut.
Zagęść mąką lub kaszą manną i podgrzewaj jeszcze do całkowitego zgęstnienia.
Podawaj z kaszą, ziemniakami, makaronem, ryżem, soczewicą lub z pieczywem.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!