Łosoś z migdałami na szpinaku
Wspaniała propozycja na obiad lub wykwintna kolację. Moje ulubione połączenie łososia ze szpinakiem.
Składniki:
(2 porcje)
- 5 łyżek szpinaku mrożonego
- 1/2 filetu z łososia
- masło do duszenia szpinaku
- 2 łyżki śmietanki 18%
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki soku z cytryny
Oczyszczonego łososia podziel na mniejsze porcje, przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem, skrop cytryną i obsyp płatkami migdałów.
Usmaż rybę i odstaw w ciepłe miejsce.
Na maśle uduś szpinak przyprawiony solą. Pod koniec dodaj śmietanę.
Wyłóż na talerz i podaj z rybą.
Smacznego!
2 komentarze
Szpinak , łosoś i migdały - kocham to trio ! :)
OdpowiedzUsuńObiad idealny. Nic już tu nie trzeba dodawać.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!