Roladki z cukinii z serkiem i papryką
Pyszne, zaimprowizowane jakiś czas temu na potrzeby wieczornego spotkania ze znajomymi. Od dawna miałam już ochotę wypróbować często pojawiające się pomysły na cukinię na surowo. Z połączenia tego, co gdzieś kiedyś widziałam z tym, co udało się zapamiętać i zaimprowizować wyszła taka pyszność. Nie sądziłam, że cukinia może być tak smaczna na surowo. Moje roladki udekorowałam płatkami szynki parmeńskiej i oliwkami.
Składniki:
- duża, młoda cukinia
- serek philadelphia ziołowy
- serek topiony
- 1/4 czerwonej papryki
Przygotowanie:
Cukinię umyj i pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na długie cienkie taśmy.
Wybierz najładniejsze i najszersze.
Wymieszaj serek philadelphia z 2-3 łyżeczkami serka topionego.
Paprykę pokrój w drobniutką kostkę i wymieszaj z serkami.
Każdą z szerokich tasiemek cukinii smaruj niezbyt grubo mieszanką serków i zawijaj roladki.
Możesz polać sosem przygotowanym z musztardy i oliwy lub samą oliwą.
Ciekawie komponują się zagryzane chipsami typu nachos.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!