Pomarańczowy szampan!
Wspomnienie posylwestrowych wieczorów. Szampan ze świeżym sokiem, okraszony likierem Grenadina! Koniecznie z lodem ;)
SKŁADNIKI:
- 100 ml szampana lub wina musującego
- 50 soku z pomarańczy
- 50 likieru Grenadina
- kostki lodu
- 2-3 plasterki pomarańczy
PRZYGOTWANIE:
Do wysokiej szklanki wrzuć kostki lodu i plasterki pomarańczy, nalej szampana. Dodaj sok i ostrożnie, wąskim strumieniem nalewaj likier, uważając, aby składniki się nie zmieszały. Dodaj słomkę i smacznego!
2 komentarze
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńOsobiście nie wyobrażam sobie obchodzić Sylwestra bez szampana :). Trunek obowiązkowo podaję w eleganckich kieliszkach https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-do-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow odznaczających się pięknym wykonaniem oraz niebywałą przezroczystością. Takie kieliszki z pewnością uświetnią każdą uroczystą okazję oraz wyeksponują kolor podawanego trunku.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!