Chorizo z fasolą i pomidorami
Gulaszowe zastosowanie najwspanialszych kiełbasek wołowych - chorizo.
Składniki:
(2-3 porcje)
- 1/2 puszki kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 2 małe surowe kiełbaski chorizo
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- puszka (400 g) pomidorów w zalewie (rozdrobnionych)
- oregano
- oliwa
- sól
- słodka papryka
Przygotowanie:
Kiełbaski pokrój na plasterki i usmaż na oliwie.
W głębokim rondelku usmaż wyciśnięty czosnek, pokrój w kostkę cebulę i również smaż razem. Dodaj przyprawy.
Dodaj fasolę i pomidory i duś prze około 5-10 minut.
Na koniec dodaj usmażone kiełbaski i kukurydzę i podgrzewaj jeszcze przez kilka minut.
Przypraw do smaku.
Podawaj z tortillą lub tacos.
Smacznego!
1 komentarze
Apetyczny obiad :). Uwielbiam chorizo.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!