Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Chorizo z fasolą i pomidorami

Autorka 15:53 , , , , , , , , , , , ,

Gulaszowe zastosowanie najwspanialszych kiełbasek wołowych - chorizo.



Składniki:
(2-3 porcje)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 małe surowe kiełbaski chorizo
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • puszka (400 g) pomidorów w zalewie (rozdrobnionych)
  • oregano
  • oliwa
  • sól
  • słodka papryka
Przygotowanie:
Kiełbaski pokrój na plasterki i usmaż na oliwie. 
W głębokim rondelku usmaż wyciśnięty czosnek, pokrój w kostkę cebulę i również smaż razem. Dodaj przyprawy.
Dodaj fasolę i pomidory i duś prze około 5-10 minut. 
Na koniec dodaj usmażone kiełbaski i kukurydzę i podgrzewaj jeszcze przez kilka minut. 
Przypraw do smaku.

Podawaj z tortillą lub tacos.

Smacznego!

Wypróbuj również:

1 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!