Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Pasta z soczewicy z indykiem

Autorka 12:59 , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Przepis podejrzałam w książce "Zdrowa Kuchnia Dla Maluchów".

Porcja odpowiada ilości w 1 dużym słoiczku obiadowym np. BoboVity.

Składniki:
(2 porcje)
  • 1 mała marchewka
  • 20 dag czerwonej soczewicy
  • 1 ziemniak
  • 10 dag cukinii
  • 10 dag mięsa indyczego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 ugotowane żółtko
Przygotowanie:
Warzywa ugotuj na parze.
Soczewicę ugotuj bez soli.

Na wywarze z warzyw ugotuj mięso.

Wszystkie składniki zmiksuj, dodając pod koniec oliwę.

Całość posyp startym żółtkiem.

Wypróbuj również:

4 komentarze

  1. Nigdy takiej nie jadłam, ale pomysł bardzo ciekawy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis i potrawa bazowała na książce z przepisami dla niemowląt i choć dla niemowlęcia została zaserwowana, to faktycznie, nam też smakowała :)

      Usuń
  2. skoro warzywa na parze to skad wywar z warzyw?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!