Pasta z soczewicy z indykiem
Przepis podejrzałam w książce "Zdrowa Kuchnia Dla Maluchów".
Porcja odpowiada ilości w 1 dużym słoiczku obiadowym np. BoboVity.
(2 porcje)
- 1 mała marchewka
- 20 dag czerwonej soczewicy
- 1 ziemniak
- 10 dag cukinii
- 10 dag mięsa indyczego
- 1 łyżka oliwy
- 1 ugotowane żółtko
Warzywa ugotuj na parze.
Soczewicę ugotuj bez soli.
Na wywarze z warzyw ugotuj mięso.
Wszystkie składniki zmiksuj, dodając pod koniec oliwę.
Całość posyp startym żółtkiem.
4 komentarze
Może być pyszna :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiej nie jadłam, ale pomysł bardzo ciekawy:)
OdpowiedzUsuńprzepis i potrawa bazowała na książce z przepisami dla niemowląt i choć dla niemowlęcia została zaserwowana, to faktycznie, nam też smakowała :)
Usuńskoro warzywa na parze to skad wywar z warzyw?
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!