Sałatka z kalafiorem i bursztynem
SKŁADNIKI:
(2 porcje)
- 2 duże różyczki kalafiora
- kilka kostek sera typu Bursztyn
- ulubiona sałata np. rukola, rzymska - u mnie mix 3 sałat
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oliwy + odrobina do polania sałaty
- 1 łyżka musztardy
PRZYGOTOWANIE:
Ugotuj kalafior na chrupko we wrzącej, lekko osolonej wodzie, odcedź i odsącz.
Sałatę podziel i ułóż na talerzach.
Z majonezu, oliwy i musztardy przygotuj dip.
Na sałatę wyłóż dip, podziel różyczki i wyłóż na dip. Dodaj kawałki sera, całość polej oliwą.
Podawaj z grzankami lub tostami.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!