Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Sos jajeczny (do szparagów idealny)

Autorka 21:31 , , ,

Wspaniały sos, który stworzyłam zainspirowana całym daniem ze szparagów ze strony zwegowani.pl
Sos nieco zmodyfikowałam wg własnych upodobań. Dzięki temu jest bardziej wyrazisty, ale mniej dietetyczny ;)



Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawa typu tzatziki (polecam Prymatu) lub czosnek+koperek+sól


Przygotowanie:
Jajka rozgnieć widelcem na gładką masę, dodaj przyprawę i oliwę. Wszystko gładko wymieszaj i na koniec dodaj majonez wg upodobania.

Świetny do pieczonych szparagów lub jako dip do słupków z surowych warzyw.

Smacznego!

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!