Sos jajeczny (do szparagów idealny)
Wspaniały sos, który stworzyłam zainspirowana całym daniem ze szparagów ze strony zwegowani.pl
Sos nieco zmodyfikowałam wg własnych upodobań. Dzięki temu jest bardziej wyrazisty, ale mniej dietetyczny ;)
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- łyżka oliwy z oliwek
- przyprawa typu tzatziki (polecam Prymatu) lub czosnek+koperek+sól
Przygotowanie:
Jajka rozgnieć widelcem na gładką masę, dodaj przyprawę i oliwę. Wszystko gładko wymieszaj i na koniec dodaj majonez wg upodobania.
Świetny do pieczonych szparagów lub jako dip do słupków z surowych warzyw.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!