Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Łosoś z migdałami na szpinaku

Autorka 13:19 , , , , , , , , , , ,

Wspaniała propozycja na obiad lub wykwintna kolację. Moje ulubione połączenie łososia ze szpinakiem.


Składniki:
(2 porcje)
  • 5 łyżek szpinaku mrożonego
  • 1/2 filetu z łososia
  • masło do duszenia szpinaku
  • 2 łyżki śmietanki 18%
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
Oczyszczonego łososia podziel na mniejsze porcje, przypraw do smaku sosem sojowym, pieprzem, skrop cytryną i obsyp płatkami migdałów.
Usmaż rybę i odstaw  w ciepłe miejsce.

Na maśle uduś szpinak przyprawiony solą. Pod koniec dodaj śmietanę. 
Wyłóż na talerz i podaj z rybą.

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

  1. Szpinak , łosoś i migdały - kocham to trio ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obiad idealny. Nic już tu nie trzeba dodawać.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!