Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Schab zapiekany z chrzanem aroniowym

Autorka 23:08 , , , , , , , , ,

Szybsza i prostsza wersja pieczeni: Schab w "Aronii do chrzanu"
Tu również wykorzystałam chrzan z aronią ("Aronia do chrzanu" - z Eko-Aru). Sprawdziła się wyśmienicie. Fantastyczny, słodki smak w połączeniu z chrzanem i mięsem gwarantuje pyszny obiad :)

Składniki:
(6 kotlecików)
  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 4 łyżeczki chrzanu z aronią
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki masła
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz 

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Plastry schabu lekko rozbij tłuczkiem i posmaruj oliwą z oliwek. Posyp solą i z jednej strony pieprzem świeżo mielonym. 

W miseczce wymieszaj: chrzan aroniowy, masło i bułkę tartą. Ucieraj razem do uzyskania jednolitej, plastelinowej masy. 

Nakładaj mieszankę na każdy plaster mięsa, nie rozsmarowując jej do brzegów.

Układaj plastry na blaszce pokrytej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku ustawionym na górne grzanie przez około 25 minut.

Podawaj z pieczonymi ziemniakami lub kluseczkami.

Smacznego!

Wypróbuj również:

1 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!