Schab w "Aronii do chrzanu"
Nieskromnie przyznam, że ta wariacja na temat schabu pieczonego wyszła wyśmienicie. Zachęcam do skorzystania z wyrobów Eko-Ar.
- 1 kg schabu
- 1 szkl. wody
- 4 łyżki chrzanu z aronią
- 1 łyżka bułki tartej
- marynata do schabu Prymat "Staropolska"
Przygotowanie:
Mięso umyj i osusz. Zalej marynatą i odstaw na min. 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Schab wyjmij z lodówki i ponacinaj do (nie do końca) na około 1 cm-owe plastry.
Przesmaż go przez kilka minut na oleju z obu stron.
Chrzan wymieszaj z bułką tartą i nakładaj łyżeczką w odstępy między plastrami.
Rulon przełóż do naczynia do pieczenia, podlej szklanką wody i piecz pod przykryciem około godzinę.
Po tym czasie zdejmij przykrycie i zapiekaj do całkowitego upieczenia mięsa.
Smacznego!
3 komentarze
A to ci dopiero :)
OdpowiedzUsuńSmaczna wariacja:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, na pewno wypróbuję, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!