Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Schab w "Aronii do chrzanu"

Autorka 13:30 , , , , , , , , , , ,

Nieskromnie przyznam, że ta wariacja na temat schabu pieczonego wyszła wyśmienicie. Zachęcam do skorzystania z wyrobów Eko-Ar.


Składniki:
  • 1 kg schabu
  • 1 szkl. wody
  • 4 łyżki chrzanu z aronią
  • 1 łyżka bułki tartej
  • marynata do schabu Prymat "Staropolska"
Przygotowanie:
Mięso umyj i osusz. Zalej marynatą i odstaw na min. 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Schab wyjmij z lodówki i ponacinaj do (nie do końca) na około 1 cm-owe plastry. 
Przesmaż go przez kilka minut na oleju z obu stron.

Chrzan wymieszaj z bułką tartą i nakładaj łyżeczką w odstępy między plastrami. 

Rulon przełóż do naczynia do pieczenia, podlej szklanką wody i piecz pod przykryciem około godzinę. 
Po tym czasie zdejmij przykrycie i zapiekaj do całkowitego upieczenia mięsa. 

Smacznego!


Wypróbuj również:

3 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!