Grissini z łososiem i ricottą
Szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie natknęłam się na tą przystawkę. Jest bardzo prosta i smaczna, chociaż za mało wyrazista jak dla mnie. Następnym razem pewnie zastąpię ricottę ostrzejszym serkiem.
Składniki:
- paluszki grissini
- płatki łososia wędzonego z ziołami
- serek ricotta
Każdy płatek łososia posmaruj dość grubo serkiem i nawijaj go na paluszek, spiralnie go oplatając.
Taka przystawka świetnie smakuje z winem i w dobrym towarzystwie :)
Smacznego!
3 komentarze
Fajnie to wygląda tylko co to jest te grisini?
OdpowiedzUsuńgrissini to włoskie paluszki chlebowe
UsuńCiekawe jak smakują muszę kiedyś spróbować :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!