Muffinki z Milką
Inspiracja: Dusiowe muffinki z ptasim mleczkiem
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- 6 kostek czekolady Milka z nadzieniem jogurtowym
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko, olej, jajko.
Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj łyżką.
Masę nalewaj do foremki - do 3/4 głębokości dołeczków.
Kostki czekolady przekrój na pół. Układaj na wierzchu masy, w każdym dołeczku po jednej połówce czekoladki.
Kostki czekolady przekrój na pół. Układaj na wierzchu masy, w każdym dołeczku po jednej połówce czekoladki.
Piecz ok. 20 min.
Smacznego!
UWAGA! TUTAJ ZNAJDZIESZ WYPRACOWANY PRZEZE MNIE PRZEPIS NA IDEALNIE WIGLOTNE I DŁUGO UTRZYMUJĄCE ŚWIEŻOŚĆ CIASTO MUFFINKOWE
UWAGA! TUTAJ ZNAJDZIESZ WYPRACOWANY PRZEZE MNIE PRZEPIS NA IDEALNIE WIGLOTNE I DŁUGO UTRZYMUJĄCE ŚWIEŻOŚĆ CIASTO MUFFINKOWE
6 komentarze
Oooo, ale fajny pomysł :) Uwielbiam muffinki!
OdpowiedzUsuńjak wspaniale, że Cię zainspirowałam :* cudownie wyszły
OdpowiedzUsuńładne są, gdy tak popękają im wierzchy. :-)
OdpowiedzUsuńNie musi być z jogurtowym prawda ? :))
OdpowiedzUsuńoczywiście, że nie musi :)
OdpowiedzUsuńTe babeczki to mistrzostwo,są przepyszne ! Mój ulubiony przepis na muffinki ! ;) Dziękuję Ci ! :) ♥
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!