Cynamonowe muffinki
(na około 12 muffin)
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 jajko
- łyżka cynamonu
- 2 kawałki czekolady gorzkiej
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko, olej, jajko.
Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj widelcem tylko do momentu połączenia składników - ciasto ma być grudkowate, a nie gładkie - dzięki temu po upieczeniu uzyska chrupiący wierzch i puszysty środek :)
Cynamon i pokruszoną czekoladę dodaj do masy.
Masę nakładaj do papilotek.
Piecz ok. 20 min.
Smacznego!
UWAGA! TUTAJ ZNAJDZIESZ WYPRACOWANY PRZEZE MNIE PRZEPIS NA IDEALNIE WIGLOTNE I DŁUGO UTRZYMUJĄCE ŚWIEŻOŚĆ CIASTO MUFFINKOWE
UWAGA! TUTAJ ZNAJDZIESZ WYPRACOWANY PRZEZE MNIE PRZEPIS NA IDEALNIE WIGLOTNE I DŁUGO UTRZYMUJĄCE ŚWIEŻOŚĆ CIASTO MUFFINKOWE
3 komentarze
Ale pycha muszą być ;)
OdpowiedzUsuńmuffinki wyszły idealne :)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że się sprawdziły :)
UsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!