Penne z pesto i wędzoną sieją
Ciekawe i smaczne urozmaicenie klasycznego pesto. Tym razem jako dodatek proponuję wędzoną rybkę i świeże pomidory!
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- makaron penne
- ok. 300 g wędzonej siei
- łyżka pesto (gotowe lub z przepisu)
- 1 świeży pomidor
- sól, oliwa
Makron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ugotowany makaron wymieszaj z pesto.
Rybę oddziel od ości i posyp nią makaron z pesto.
Pomidora pokrój w dużą kostkę i dodaj do makaronu.
Smacznego!
2 komentarze
Wygląda wspaniale, musi być jeszcze lepsze ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie. Dawno nie jadłam siei ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!