Tagliatelle z pieczarkami w śmietanie i pieczonym kurczakiem
Makaron :)
i mięsko :)
Składniki:
- makaron typu tagliatelle (wstążki)
- 150 ml śmietany 18%
- 3 pieczarki
- pojedynczy filet z piersi kurczaka
- przyprawa do kurczaka (pikantna "Prymatu")
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Filet umyj i przekrój wzdłuż na 3 paski. Otocz w przyprawie i odstaw do lodówki na minimum godzinę.
Upiecz na ruszcie w piekarniku (najlepiej z funkcją grillowania).
Ugotuj makaron.
Pieczarki pokrój w plasterki.
Rozgrzej patelnię z odrobiną masła. Smaż na nim pieczarki z przyprawami. Dodaj śmietanę i podgrzewaj do czasu zgęstnienia sosu.
Kurczaka pokrój w cienkie plasterki.
Makaron nałóż do talerzy, polej sosem pieczarkowym i posyp kawałkami kurczaka.
Smacznego!
3 komentarze
Wygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńpyszny obiadek
OdpowiedzUsuńProste i pyszne.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!