Conchiglioni czyli muszle na zimno z jogurtem
Skorzystałam z makaronowych pozostałości z poprzedniego obiadu. Na śniadanie, zostając bez pieczywa i ze śpiącym maluszkiem w łóżeczku, przeczesałam swoją lodówkę o powstała pyszna, lekka przekąska makaronowa.
Składniki:
- ugotowany makaron typu muszle
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- łyżka kukurydzy
- łyżka pokrojonej w kostkę papryki
- 3 plastry świeżego pomidora
- pieprz
- sól
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
Jeśli nie korzystasz z ugotowanego wcześniej makaronu, to zrób to na początku. Ugotuj kilka sztuk.
W miseczce wymieszaj jogurt z warzywami (pomidora pokrój w kostkę) i przyprawami.
Masą napełniaj muszle.
Przed zjedzeniem możesz skropić odrobiną przyprawy maggi w płynie.
Smacznego!
4 komentarze
Nie jadłam nigdy, ale wygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńmuszle już maka i gęsty jogurt z Lidla więc biorę się do gotowania,pysznie wygląda muszle na zimno:)
OdpowiedzUsuńi jak Ci smakowały?
Usuńpyyycha
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!