Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Conchiglioni czyli muszle na zimno z jogurtem

Autorka 21:10 , , , , , , , , , , , ,

Skorzystałam z makaronowych pozostałości z poprzedniego obiadu. Na śniadanie, zostając bez pieczywa i ze śpiącym maluszkiem w łóżeczku, przeczesałam swoją lodówkę o powstała pyszna, lekka przekąska makaronowa. 



Składniki:
  • ugotowany makaron typu muszle
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • łyżka kukurydzy
  • łyżka pokrojonej w kostkę papryki
  • 3 plastry świeżego pomidora
  • pieprz
  • sól
  • czosnek granulowany
Przygotowanie:

Jeśli nie korzystasz z ugotowanego wcześniej makaronu, to zrób to na początku. Ugotuj kilka sztuk.

W miseczce wymieszaj jogurt z warzywami (pomidora pokrój w kostkę) i przyprawami.
Masą napełniaj muszle.
Przed zjedzeniem możesz skropić odrobiną przyprawy maggi w płynie.

Smacznego!

Wypróbuj również:

4 komentarze

  1. Nie jadłam nigdy, ale wygląda smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszle już maka i gęsty jogurt z Lidla więc biorę się do gotowania,pysznie wygląda muszle na zimno:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!