Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Grillowana pierś kurczaka w marynacie miodowo - musztardowej

Autorka 20:38 , , , , , , , ,

Ciekawe połączenie słodyczy miodu z ostrym smakiem musztardy. Cudnie soczysta, krótko grillowana pierś kurczaka.

Składniki:
(2 porcje)
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka przyprawy grillowej (u mnie Prymatu)
  • 1-2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Umyj mięso i przekrój na cieńsze kawałki.

W miseczce wymieszaj: miód, musztardę, przyprawę i oliwę. Tak przygotowaną marynatą natrzyj przygotowane mięso.

Rozgrzej grill lub ruszt w piekarniku i piecz mięso do uzyskania złotego koloru.

(aby się upewnić czy mięso jest w środku upieczone należy wkłóć w nie róż lub widelec - jeśli nie wycieka różowa ciecz, oznacza to, że mięso jest już gotowe).

Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. pieczonymi ziemniaczkami, pieczonymi brokułami, pieczonymi buraczkami.

Smacznego!

Wypróbuj również:

4 komentarze

  1. Bardzo lubię polędwiczki w takim wydaniu, będę musiała spróbować jeszcze kurczaka ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jej uwielbiam piersi grillowane, a jeszcze w takiej marynacie niebiańskiej!!!
    I do tego warzywka grillowane z ziołami ach....
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie no i oczywiście obserwuję:)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Przyrządziłem, upiekłem, zjadłem. Polecam! Wspaniała marynata.
    (w piekarniku, z frytkami, niestety nie miałem warzyw ale polecam do tego sałatkę: sałata lodowa, pomidor, cebula czerwona, ogórek surowy, lekko polane miodem)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!