Macarpone z orzechami i karmelem

Składniki:
(4 małe porcje)
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki słodkiej śmietany
- 50 g orzechów włoskich
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Orzechy upraż na patelni lub w piekarniku.
Oddzielnie przygotuj pergamin, na którym będziesz przygotowywać ozdoby karmelowe.
Na rozgrzanej patelni rozpuść całkowicie cukier. Łopatką rozciągaj szybko na pergaminie warstwy karmelu. Pozostaw do ostygnięcia.
Karmel pokrusz razem z orzechami.
Serek wymieszaj ze śmietaną, dodaj orzechy i podawaj.
Naprawdę, polecam polanie likierem :)
Smacznego!
P.S. Pozdrawiam Autorkę :)
7 komentarze
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńPiękny Ci wyszedł - uważam, że z tym likierem trafiłaś rewelacyjnie...
OdpowiedzUsuńDziękuję za pozdrowienia i również gorąco pozdrawiam:)
Świetny i szybki deser. Koniecznie do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię desery na bazie mascarpone, będę musiała wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSkąd ja to znam? :) Też jest na mojej liście "do zrobienia".
OdpowiedzUsuńznamy to z tego samego źródła ;) Polecam dodanie likieru kawowego! :)
UsuńMmm chętnie bym zjadła, bo wygląda bajecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!