Sos koperkowo - śmietanowy
Świetny dodatek do mięs i ryb! Polecam.
- pęczek koperku
- 0,5 czerwonej cebulki
- ząbek czosnku
- kilka listków natki
- 3 liście lubczyku
- 1 szklanka gęstej śmietany
- sos sojowy
- pieprz
- masło do smażenia
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek pokrój w kostkę, oprósz solą i rozetrzyj nożem.
Na patelni rozpuść masło. Smaż na nim cebulę i czosnek (do zmięknięcia). Dodaj sos sojowy i pieprz.
Zioła posiekaj i dodaj do smażenia. Podgrzewaj chwilę i dodaj śmietanę.
Całość gotuj na minimalnej mocy palnika do zgęstnienia.
Sos podawaj na ciepło.
Smacznego!
2 komentarze
Fantastyczny sos, myślę, że może być fajnym dodatkiem np. do łososia.
OdpowiedzUsuń--
Pozdrawiam i zapraszam równiez do siebie: kulinarnyblog.pl
zdecydowanie tak! do ryb jest świetny!
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!