Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Sos koperkowo - śmietanowy

Autorka 12:15 , , , ,

Świetny dodatek do mięs i ryb! Polecam.

Składniki:
  • pęczek koperku
  • 0,5 czerwonej cebulki
  • ząbek czosnku
  • kilka listków natki
  • 3 liście lubczyku
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • sos sojowy
  • pieprz
  • masło do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek pokrój w kostkę, oprósz solą i rozetrzyj nożem.
Na patelni rozpuść masło. Smaż na nim cebulę i czosnek (do zmięknięcia). Dodaj sos sojowy i pieprz.

Zioła posiekaj i dodaj do smażenia. Podgrzewaj chwilę i dodaj śmietanę.
Całość gotuj na minimalnej mocy palnika do zgęstnienia.

Sos podawaj na ciepło.

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

  1. Fantastyczny sos, myślę, że może być fajnym dodatkiem np. do łososia.

    --
    Pozdrawiam i zapraszam równiez do siebie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecydowanie tak! do ryb jest świetny!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!