Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Tagliatelle z surimi, Lazurem i szpinakiem

Autorka 14:35 , , , , , , , , , , , , ,

Świetny przepis, który poznałam z książki R. Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego". Zmodyfikowałam go nieco wg możliwości mojej lodówki danego dnia :)

Składniki:
(3 porcje)
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • ok. 100 ml oliwy z oliwek
  • śmietana 18% (ok. 2/3 szklanki)
  • szpinak mrożony (1 opakowanie)
  • ok. 6 patyczków surimi
  • 150 g sera Laur srebrzysty
  • makaron tagliatelle
  • parmezan starty
  • przyprawa do spaghetti Prymat
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę. 
Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. 
Surimi pokrój w ok. 0,5 - centymetrowe plasterki i dodaj do smażenia. Zamieszaj, aby się rozpadły.
Dodaj szpinak. Podgrzewaj aż szpinak całkiem zmięknie i dodaj pokrojony w kostkę ser Lazur. Podgrzewaj aż ser się rozpuści.
Zalej wszystko śmietaną i dodaj przyprawy. Podgrzewaj do zgęstnienia.
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Podawaj wymieszany z sosem szpinakowym lub polany nim. 
Posyp parmezanem.

Smacznego!

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!