Tagliatelle z surimi, Lazurem i szpinakiem
Świetny przepis, który poznałam z książki R. Sowy "W poszukiwaniu smaku doskonałego". Zmodyfikowałam go nieco wg możliwości mojej lodówki danego dnia :)
Składniki:
(3 porcje)
- cebula
- ząbek czosnku
- ok. 100 ml oliwy z oliwek
- śmietana 18% (ok. 2/3 szklanki)
- szpinak mrożony (1 opakowanie)
- ok. 6 patyczków surimi
- 150 g sera Laur srebrzysty
- makaron tagliatelle
- parmezan starty
- przyprawa do spaghetti Prymat
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę.
Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem.
Surimi pokrój w ok. 0,5 - centymetrowe plasterki i dodaj do smażenia. Zamieszaj, aby się rozpadły.
Dodaj szpinak. Podgrzewaj aż szpinak całkiem zmięknie i dodaj pokrojony w kostkę ser Lazur. Podgrzewaj aż ser się rozpuści.
Zalej wszystko śmietaną i dodaj przyprawy. Podgrzewaj do zgęstnienia.
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Podawaj wymieszany z sosem szpinakowym lub polany nim.
Posyp parmezanem.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!