Kotleciki z kapustą
To danie jest w naszej rodzinie od lat. Kiedyś zaproponowała je ciocia, później kolejne babeczki zaczęły z nim szaleć. Przez chwilę był zapomniany. Jest to dużo łatwiejsza i szybsza alternatywa dla klasycznych gołąbków. Teraz zaczęłam robić te kotleciki sama.
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
- 1/4 niedużej pekinki
- przyprawa do mięsa mielonego
- jajko
- odrobina bułki tartej
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso wymieszaj z przyprawą i jajkiem.
Kapustę pokrój w drobniutkie paski i dodaj do mięsa. Wymieszaj całość i dodaj bułkę tartą do uzyskania kleistej konsystencji.
Formuj kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju.
Podawaj z ulubionym sosem (ja preferuję pomidorowy) i dodatkami.
Smacznego!
2 komentarze
u mnie wczoraj były podobne, tyle że w sosie - bardzo je lubimy :)
OdpowiedzUsuńO a o kapuście to nawet bym nie pomyślała żeby dodać, fajnie :))
OdpowiedzUsuńNa pewno były pyszne :)
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!