Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Kotleciki z kapustą

Autorka 11:45 , , , , , ,

To danie jest w naszej rodzinie od lat. Kiedyś zaproponowała je ciocia, później kolejne babeczki zaczęły z nim szaleć. Przez chwilę był zapomniany. Jest to dużo łatwiejsza i szybsza alternatywa dla klasycznych gołąbków. Teraz zaczęłam robić te kotleciki sama. 


Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
  • 1/4 niedużej pekinki
  • przyprawa do mięsa mielonego 
  • jajko
  • odrobina bułki tartej
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso wymieszaj z przyprawą i jajkiem.
Kapustę pokrój w drobniutkie paski i dodaj do mięsa. Wymieszaj całość i dodaj bułkę tartą do uzyskania kleistej konsystencji.
Formuj kotleciki i smaż na rozgrzanym oleju. 

Podawaj z ulubionym sosem (ja preferuję pomidorowy) i dodatkami.

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

  1. u mnie wczoraj były podobne, tyle że w sosie - bardzo je lubimy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O a o kapuście to nawet bym nie pomyślała żeby dodać, fajnie :))
    Na pewno były pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!