Tuńczyk w zieleni
Sałatka zaimprowizowana na potrzeby wieczornej przekąski. Ciężko się obyć bez chipsów do filmu, ale takie rarytasy skutecznie odsuwają moje myśli od nich :)
Ja użyłam mieszanki rukoli z botwinką ze sklepu.
Składniki:
- Garść rukoli
- Garść botwinki
- ok. 1/2 garści świeżo skrojonej czerwonej kapusty
- 1 duży pomidor
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- oliwa z oliwek
- czosnek granulowany
- koperek (szczypta)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Zieleninkę wrzuć do dużej salaterki i wymieszaj.
Pomidora umyj i pokrój na półplastry. Rozrzuć na wierzchu.
Tuńczyka odsącz z zalewy i rozrzuć na wierzchu.
Przygotuj sos:
oliwę wymieszaj z przyprawami i polej nią całość tuż przed podaniem.
Podawaj z grzankami lub bagietką.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!