Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Tuńczyk w zieleni

Autorka 21:31 , , , , , , , , , , , , ,

Sałatka zaimprowizowana na potrzeby wieczornej przekąski. Ciężko się obyć bez chipsów do filmu, ale takie rarytasy skutecznie odsuwają moje myśli od nich :)
Ja użyłam mieszanki rukoli z botwinką ze sklepu.

Składniki:

  • Garść rukoli
  • Garść botwinki
  • ok. 1/2 garści świeżo skrojonej czerwonej kapusty
  • 1 duży pomidor
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • oliwa z oliwek
  • czosnek granulowany
  • koperek (szczypta)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Zieleninkę wrzuć do dużej salaterki i wymieszaj.

Pomidora umyj i pokrój na półplastry. Rozrzuć na wierzchu.

Tuńczyka odsącz z zalewy i rozrzuć na wierzchu.

Przygotuj sos:
oliwę wymieszaj z przyprawami i polej nią całość tuż przed podaniem.

Podawaj z grzankami lub bagietką.

Smacznego!


Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!