Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Jajko idealnie sadzone

Autorka 20:51 , , ,

Idealnie to dla mnie: płynące żółtko, całkowicie stabilne białko (bez płynących, wodnistych, nieapetycznych "elementów").


Dodatki oczywiście opcjonalnie. U mnie, na tym prezentowanym śniadaniu były 2 plasterki szynki i czarne oliwki.
Składniki:
  •  2 duże jajka
  • pieprz świeżo mielony
  • "Kucharek Smak Lata" lub
  • sól
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Polecam smażenie na oleju, bo umożliwi ono idealne usmażenie.
Jajka rozbijaj ostrożnie na rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Kiedy dół ładnie się zetnie, przechyl patelnię i, nabierając łyżeczką gorący olej, polewaj nim żółtko. Po chwili góra również pięknie się ścina, a żółtko pozostanie płynące.

Na koniec dopraw do smaku i dodaj ulubione dodatki.

Smacznego!




Wypróbuj również:

3 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!