Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Kabaczkowa nie-pizza

Autorka 20:57 , , , , , , , , , , ,

Ciekawa odsłona pizzy lub może nawet tarty, powstałej z połączenia żółtego kabaczka dwóch rodzajów sera i ciasta francuskiego.



Składniki:
  • 1 ciasto francuskie z rolki
  • 2 plastry kabaczka
  • 1/4 sera typu brie
  • 2 plasterki szynki gotowanej
  • ser żółty do posypania
  • przyprawa Kucharek (u mnie SMAK LATA)
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg).

Ciasto rozłóż w formie na tartę, odcinając wystające części. Jeśli nie lubisz zbyt wyrośniętego - ponakłuwaj je  widelcem. Posmaruj wodą lu białkiem jajka, aby się ładnie zarumieniło w czasie pieczenia.
Piecz wg wskazówek na opakowaniu.

Plastry kabaczka pokrój w ćwiartki lub ósemki. Posyp przyprawą.
Ser brie pokrój w małe plasterki.
Wędlinę pokrój w paseczki.

Wszystkie składniki układaj na upieczonym cieście.
Na koniec posyp startym żółtym serem.

Świetny dodatek do piweczka na wieczorny seans filmowy :)

Smacznego!


Wypróbuj również:

1 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!