Kabaczkowa nie-pizza
Ciekawa odsłona pizzy lub może nawet tarty, powstałej z połączenia żółtego kabaczka dwóch rodzajów sera i ciasta francuskiego.
Składniki:
- 1 ciasto francuskie z rolki
- 2 plastry kabaczka
- 1/4 sera typu brie
- 2 plasterki szynki gotowanej
- ser żółty do posypania
- przyprawa Kucharek (u mnie SMAK LATA)
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg).
Ciasto rozłóż w formie na tartę, odcinając wystające części. Jeśli nie lubisz zbyt wyrośniętego - ponakłuwaj je widelcem. Posmaruj wodą lu białkiem jajka, aby się ładnie zarumieniło w czasie pieczenia.
Piecz wg wskazówek na opakowaniu.
Plastry kabaczka pokrój w ćwiartki lub ósemki. Posyp przyprawą.
Ser brie pokrój w małe plasterki.
Wędlinę pokrój w paseczki.
Wszystkie składniki układaj na upieczonym cieście.
Na koniec posyp startym żółtym serem.
Świetny dodatek do piweczka na wieczorny seans filmowy :)
Smacznego!
1 komentarze
Pycha :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!