Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Tacos z dorszem

Autorka 15:04 , , , , , , , , , , , , ,


Wspaniała przekąska, którą można wykonać z użyciem wszelkich składników, jakie znajdują się w naszej lodówce, pod warunkiem, że jest tam też trochę warzyw ;) Ja zrobiłam po 2 sztuki na osobę jako przekąskę do wieczornego filmu, z wykorzystaniem pozostałości po dorszu z obiadu. 

Składniki:
(na 4 sztuki)
  • 4 muszle tacos
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 filetu z pieczonego dorsza
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • sok z połowy limonki
  • 1/4 cebulki czerwonej
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • chilli w proszku
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg - 160 stopni).

Wszystkie składniki warzywne pokrój w drobną kostkę, polej sokiem z limonki, dodaj kukurydzę, wymieszaj w małej miseczce. 

Rybę pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Podsmaż rybę. Posyp odrobiną sproszkowanego chilli.

Upiecz muszle tacos - wykładaj na blasze odwrócone spodem do góry. Piecz przez 5 minut.

Przed podaniem wypełnij muszle: rybą, mieszanką z warzyw. Podawaj ciepłe, możesz podać z ulubionym sosem lub bez.

Smacznego!



Wypróbuj również:

2 komentarze

  1. z dorszem? bardzo oryginalnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, wiem. Uznałam, że mięso mielone będzie zbyt ciężkie na wieczorną przekąskę. W lodówce było do dyspozycji tylko mięso z pieczonej ryby ;) Wyszło pysznie

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!