Tacos z dorszem
Składniki:
(na 4 sztuki)
- 4 muszle tacos
- 1/4 papryki czerwonej
- 1/4 filetu z pieczonego dorsza
- 1/2 awokado
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- sok z połowy limonki
- 1/4 cebulki czerwonej
- 4 pomidorki koktajlowe
- chilli w proszku
- łyżka masła
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg - 160 stopni).
Wszystkie składniki warzywne pokrój w drobną kostkę, polej sokiem z limonki, dodaj kukurydzę, wymieszaj w małej miseczce.
Rybę pokrój w kostkę.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Podsmaż rybę. Posyp odrobiną sproszkowanego chilli.
Upiecz muszle tacos - wykładaj na blasze odwrócone spodem do góry. Piecz przez 5 minut.
Przed podaniem wypełnij muszle: rybą, mieszanką z warzyw. Podawaj ciepłe, możesz podać z ulubionym sosem lub bez.
Smacznego!
2 komentarze
z dorszem? bardzo oryginalnie :)
OdpowiedzUsuńtak, wiem. Uznałam, że mięso mielone będzie zbyt ciężkie na wieczorną przekąskę. W lodówce było do dyspozycji tylko mięso z pieczonej ryby ;) Wyszło pysznie
UsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!