Naleśniki ze schabem
Typowy przepis na obiad typu "przegląd lodówki". Użyłam tu pozostałości z wczorajszego obiadu - pieczonego schabu w pikantnej marynacie. Poza tym uzupełniłam ostatkami składników, które zostały jeszcze w lodówce przed wielkimi zakupami zapasów ;)
(dla 2 osób)
- 1 duże jajko
- woda gazowana
- mleko (około szklanki)
- mąka
- szczypta soli
- ok. 50 g pieczonego schabu
- 1/2 dużego pomidora
- 4 pieczarki
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- masło do smażenia
Przygotuj naleśniki wg przepisu: cienkie ciasto naleśnikowe.
Rozgrzej patelnię i rozpuść masło. Cebulę pokrój w kostkę i smaż na maśle. Wyciśnij lub pokrój w kosteczkę ząbek czosnku i dodaj do smażenia. Uważaj, aby nie przyrumienić za mocno!
Pieczarki pokrój w kostkę i dodaj do smażenia.
Schab pokrój w cienkie plastry i dodaj do smażenia.
Farsz wykładaj na jeden placek, dodaj plastry pomidora i świeżą bazylię. Przykryj drugim plackiem.
Polecam podawać z sosem czosnkowym lub tzatziki.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!