Błyskawiczna lazania na deser
Składniki:
(na 2 porcje)
- 4 płaty makaronu Lasagne (u mnie Lubelli)
- serek mascarpone
- ok. 30 g borówek
- ok. 3 łyżek dżemu wiśniowego z wiśniami
- 3 łyżeczki cukru do wody
Do osłodzonej, wrzącej wody z odrobiną oleju wrzuć makaron i gotuj 5 minut.
Po ugotowaniu wyjmij i ułóż do ostygnięcia na płaskim talerzu.
Płaty makarony przekrój na pół. Układaj na dwie porcje:
każdą połowę płatka smaruj serkiem i wybranym dodatkiem. Na wierzchu udekoruj łyżeczką serka i pojedynczym dodatkiem.
Smacznego!
1 komentarze
Ciekawy pomysł zarówno na deser jak i na obiad :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!