Sałatka z tuńczykiem
(5-6 porcji)
- puszka tuńczyka w kawałkach
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 1/4 czerwonej świeżej papryki
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- pieprz cytrynowy
- sól
- ewentualnie sos sojowy do smaku
Ugotuj jajka na twardo. Pokrój w kostkę.
Odsącz kukurydzę, fasolę i tuńczyka.
Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
Całość wymieszaj z majonezem i przyprawami.
Sałatka świetnie sprawdza się jako dodatek do nachosów lub grzanek :)
Smacznego!
1 komentarze
Połączenia tuńczyka z czerwoną fasolą jeszcze nie próbowałam, może być bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie - http://wloskieinspiracje.pl
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!