Makaron z sezonowym pesto, fasolką i kiełbaską
Sezonowo i pysznie, bo makaronowo :)
(na 3 porcje)
- makaron penne
- 3 garści fasolki szparagowej
- 2 nieduże chude kiełbaski
- czerwona cebula
- pół szklanki sezonowych ziół: pietruszka, lubczyk, koperek
- ząbek czosnku
- 1/4 szkl. oliwy z oliwek
- ok. 2 łyżki tartego sera żółtego
- sól
Przygotowanie:
Fasolkę oczyść i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem przez 15 minut.
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu.
Kiełbaskę pokrój w paski i usmaż na chrupiąco.
Pokrój cebulę na półplasterki i dodaj do kiełbaski. Smaż do zeszklenia.
Przygotuj pesto: do miseczki blendera wrzuć zioła, ząbek czosnku i wlej oliwę. Zmiksuj i zalej ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj.
Do makaronu dodaj ugotowaną fasolkę i kiełbaskę z cebulą. Wymieszaj. Wyłóż na talerze i posyp startym żółtym serem.
Smacznego!
4 komentarze
Podoba mi się bardzo wygląd bloga, bardzo delikatny. Tak samo zdjęcie, a potrawa no cóż jestem miłośniczką pesto, więc ląduje do ulubionych.
OdpowiedzUsuńPS. warto usunąć weryfikację obrazkową
bardzo mnie to cieszy :) zapraszam częściej
UsuńMakaron z pesto mogłabym jeść non stop, więc przepis bardzo przypadł mi do gustu, koniecznie do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńA na bloga trafiłam dzisiaj przypadkiem i na pewno będę zaglądać częściej, pozdrawiam!
w przygotowaniu kolejna odsłona pesto, więc zapraszam!
UsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!