Jogurtowa rzodkiew
Coś klasycznego, ale w nieco odmienionej formie: surówka z rzodkiewki z jogurtem naturalnym.
W tym przypadku jednak zamiast pospolitej, czerwonej rzodkiewki, zaszalałam z białą rzodkwią (Daikon), którą wyhodowała moja mama :)
Ta surówka to świetny dodatek do dań mięsnych, ale można potraktować ją również jako przystawkę.
- biała rzodkiew
- duży jogurt naturalny
- pieprz cytrynowy
- sól
- czosnek granulowany (lub wyciśnięty 1 ząbek)
Rzodkiew pokrój na plastry lub półplasterki (jeśli masz okazały egzemplarz).
Posyp przyprawami i wymieszaj.
Zalej jogurtem naturalnym i odstaw do lodówki, aby schłodzić przed podaniem.
Smacznego!
2 komentarze
Rzodkiew jest jednym z moich ulubionych warzyw, szczególnie ta z własnego ogródka. Takiego przepisu z rzodkiewką jeszcze nie znałam i chętnie go wypróbuję, dziękuję za przepis i serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńpochwal się wrażeniami :)
UsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!