Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Jogurtowa rzodkiew

Autorka 17:17 , , , , , , ,

Coś klasycznego, ale w nieco odmienionej formie: surówka z rzodkiewki z jogurtem naturalnym.

W tym przypadku jednak zamiast pospolitej, czerwonej rzodkiewki, zaszalałam z białą rzodkwią (Daikon), którą wyhodowała moja mama :)

Ta surówka to świetny dodatek do dań mięsnych, ale można potraktować ją również jako przystawkę.

Składniki:

  • biała rzodkiew
  • duży jogurt naturalny
  • pieprz cytrynowy
  • sól
  • czosnek granulowany (lub wyciśnięty 1 ząbek)
Przygotowanie:
Rzodkiew pokrój na plastry lub półplasterki (jeśli masz okazały egzemplarz).
Posyp przyprawami i wymieszaj.
Zalej jogurtem naturalnym i odstaw do lodówki, aby schłodzić przed podaniem.

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

  1. Rzodkiew jest jednym z moich ulubionych warzyw, szczególnie ta z własnego ogródka. Takiego przepisu z rzodkiewką jeszcze nie znałam i chętnie go wypróbuję, dziękuję za przepis i serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!