Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Grillowany czosnek

Autorka 10:51 , , , ,

Proste i pyszne! Tym "patentem" do czosnku przekonaliśmy nie jednego/jedną przeciwnika/przeciwniczkę czosnku. Świetny dodatek do karkóweczki, pieczonych ziemniaków, wspaniale sprawdza się do grillowanych grzanek - po upieczeniu pozwala spokojnie wyciskać się z łupinek i smarować jak masełko, a przy tym traci swój ostry smak, a zapach nie utrzymuje się tak jak po świeżym czy granulowanym. Pyszne, słodkawe, aromatyczne! Polecam :)

Składniki:
  • główka świeżego czosnku (w dowolnej ilości)
Przygotowanie:

Na rozgrzany ruszt ułóż całe, nie obierane, główki czosnku i piecz przez około 15 minut nad niezbyt silnym żarem. Łupinka może się nieco przyrumienić, ważne, aby ząbki w środku były miękkie.

Tak upieczony czosnek porozdzielaj na pojedyncze ząbki i wyciskaj je np. na grzankę. Powinien dać się rozsmarować. 

Smacznego!

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!