Potrawka z indyka ze szpinakiem dla Bobasa
Składniki:
- podudzia z indyka (10g)
- łyżeczka szpinaku
- kleik kukurydziany (do zagęszczenia)
- łyżeczka kaszy manny (gluten) - na 120 ml wody
Przygotowanie:
Mięso i szpinak przygotowałam wcześniej, dziś użyłam zamrożonych porcji. Przygotowanie to gotowanie poszczególnych składników na parze. Mięsko - około 20 minut, szpinak - 10-15. Ugotowane składniki miksujemy w blenderze. Ja każdy miksowałam oddzielnie i oddzielnie porcjowałam do zamrożenia.
Rozmrożone porcje mieszamy: 10 g mięsa, szpinak i zalewamy ciepłą, przegotowaną wodą. Potrawkę zagęszczamy kleikiem kukurydzianym. Jeśli wprowadzamy gluten do diety dziecka (po 5 miesiącu jeśli nie jest alergikiem), wystarczy dodać pół łyżeczki ugotowanej kaszy manny.
Smacznego Maluszkom!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!