Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Krem z białej czekolady

Autorka 19:14 , , , , ,


Krem możesz wykorzystać do dekoracji babeczek, przełożenia biszkoptu lub posmarowania pieczywa.
UWAGA: krem do przełożenia biszkoptu, na przykład na tort, najlepiej przygotować w proporcji czekolada:kremówka 2:1
Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na rozpustę ;)


SKŁADNIKI:

  • 200 g białej czekolady
  • 200 ml śmietany kremówki


PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę posiekaj, śmietankę mocno podgrzej w małym garnku i wyłącz palnik. Do gorącej śmietanki dodaj czekoladę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady.
Krem odstaw do ostygnięcia, następnie, schłodź w lodówce aż będzie całkowicie zimny. W tym momencie nadaje się już do smarowania, jednak jeśli chcesz wykorzystać go do dekoracji babeczek lub jako krem do tortu, ubij schłodzony krem mikserem do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Uwaga, krem przy nieuważnym ubijaniu może się zwarzyć! - postępuj jak ze śmietaną kremówką - lepiej ubijać na średnich obrotach, przez dłuższą chwilę. 

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!