Pikantne krewetki w sosie cebulowym ze spaghetti
Składniki:
- około 18 krewetek
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 1/4 szklanki wody
- ok. 100 ml gęstej śmietany (20-30%)
- masło do smażenia
- kolendra
- ok. 4 łyżki sosu sojowego
- pieprz
Cebulę pokrój w drobna kostkę i zeszklij na maśle. Czosnek rozetrzyj z solą i dodaj do cebuli.
Krewetki opłucz, oczyść i dodaj do cebuli i czosnku. Podlej wodą i podgrzewaj do częściowego odparowania. Dodaj sos sojowy i pieprz.
Zagęść sos śmietaną.
Możesz dodać starty ser żółty.
Podawaj z makaronem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
1 komentarze
Prosze o taki, kocham makaron:D
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!