Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Zupa cebulowa

Autorka 21:47 , , , ,

Moja wersja, niewiele odbiegająca od klasyki. Urozmaiceniem jest chyba tylko obecność sera i dużej ilości ziół.


Składniki:
  • 4 cebule
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • ok. 10 g sera żółtego
  • majeranek
  • "kucharek"
  • oregano
  • tymianek
  • pieprz
  • grzanki
Przygotowanie:
Obraną cebulę pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym maśle z olejem. Dodaj przyprawy, zioła i zalej bulionem. Wyciśnij czosnek. Całość wymieszaj.
Gotuj przez około godzinę na wolnym ogniu. 

Tuż przed podaniem posyp ciepłą zupę startym serem i grzankami (lub groszkiem ptysiowym).

Smacznego!

Wypróbuj również:

1 komentarze

  1. ie jadlam nigdy zupy cebulowej, a ostatnio bardzo za mną 'chodzi'. Chyba czas spróbować!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!