Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Penne z pieczarkami i papryką w sosie śmietanowo - pomidorowym

Autorka 13:27 , , , , , , , , ,

Składniki:
(2 porcje)
  • makaron penne
  • 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • 12 pieczarek małych
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 100 ml śmietany 18%
  • garść bazylii świeżej
  • olej do smażenia
  • do smaku: Kucharek - uniwersalna
Przygotowanie:
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
W tym czasie przygotuj sos:

Pieczarki (małe) opłucz i pokrój na połówki lub ćwiartki. Smaż na rozgrzanym oleju.
Umyj paprykę, pokrój na krótkie paseczki i dodaj do pieczarek.

Wlej sok i koncentrat. Dodaj zioła (rozdrobnione lub poszatkowane). Całość duś, aż zgęstnieje.

Na koniec dodaj śmietanę i przyprawy. Gotuj jeszcze chwilę do zgęstnienia.

Sosem polewaj makaron.

Możesz podawać z serem

Smacznego!

Wypróbuj również:

4 komentarze

  1. Jej, Własnie nie rozmroziłam nic na niedzielę i dzięki Twojemu przepisowi będzie drugie danie tej niedzieli;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, chyba zaraz zrobię jakiś śmietanowy sos, bo obiad dzisiaj u mnie późny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. korzystaj :) Przepis na bardzo szybkie danie. Smacznego!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!