Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Krem fasolkowy

Autorka 22:26 , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bazowałam na przepisie z mojej ulubionej książki "Zdrowa Kuchnia dla Maluchów". 
Porcja odpowiada ilości gotowego dania w dużym słoiczku (np. BoboVity)
To danie nadaje się do zamrożenia.
Składniki:
(3 porcje)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 20 dag mięsa z piersi indyczej
  • 2 różyczki brokuła (ok. 1 szkl.)
  • 1/2 szklanki białej fasoli (może być z puszki)
  • 1 łyżka oleju
  • ok. 2 cm pora
  • świeża bazylia
  • sól
Przygotowanie:
Warzywa i jabłko ugotuj na parze (brokuł dodaj na koniec - wymaga najmniej gotowania).
Mięso oczyść i ugotuj na wywarze z warzyw.

Całość odcedź, odłóż brokuły. Wszystko (poza brokułami) wymieszaj i zmiksuj. Dodaj zioła i przyprawy. Brokuły rozgnieć widelcem i dodaj do kremu. 

Smacznego!

Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!