Krem fasolkowy
Bazowałam na przepisie z mojej ulubionej książki "Zdrowa Kuchnia dla Maluchów".
Porcja odpowiada ilości gotowego dania w dużym słoiczku (np. BoboVity)
To danie nadaje się do zamrożenia.
Składniki:(3 porcje)
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 20 dag mięsa z piersi indyczej
- 2 różyczki brokuła (ok. 1 szkl.)
- 1/2 szklanki białej fasoli (może być z puszki)
- 1 łyżka oleju
- ok. 2 cm pora
- świeża bazylia
- sól
Warzywa i jabłko ugotuj na parze (brokuł dodaj na koniec - wymaga najmniej gotowania).
Mięso oczyść i ugotuj na wywarze z warzyw.
Całość odcedź, odłóż brokuły. Wszystko (poza brokułami) wymieszaj i zmiksuj. Dodaj zioła i przyprawy. Brokuły rozgnieć widelcem i dodaj do kremu.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!