Czerwone pesto
Pyszna improwizacja powstała z potrzeby urozmaicenia zwykłego pesto, które zaczęło mi się już powoli nudzić. Mężuś je uwielbia, więc jest często. Jak dla mnie za często ;)
Składniki:
- pęczek świeżej bazylii
- ok. 50 ml oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- ostry ser
- 4 plastry pomidorków suszonych
- ok. 50 ml oliwy z suszonych pomidorów
Przygotowanie:
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Do pojemnika od blendera wsyp liście bazylii, ząbek czosnku, pomidorki i zalej oliwą. Wszystko miksuj. Dodaj tarty ser.
Smacznego!
7 komentarze
I w końcu wiem jak proste jest wykonanie domowego czerwonego pesto, które mogę użyć do pizzy!
OdpowiedzUsuńo, rzeczywiście :) do pizzy musi być super!
UsuńJa jak się czegoś uczepię, to będę jadła non stop;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pasty wszelakie! a takie proste i szybkie to już w szczególności ;]
OdpowiedzUsuńi hop do makaronu :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne, tym bardziej, że występuje tam mój ukochany makaron ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!