Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Cielęcina z tartym brokułem

Autorka 12:39 , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kolejny przepis bazujący na propozycji z książki "Zdrowa Kuchnia Dla Maluchów", nieco zmodyfikowany.

Porcje odpowiadają ilości dużego słoiczka obiadkowego np. z BoboVity.

Porcje można mrozić.

Składniki:
(2 porcje)
  • 1 mała pietruszka
  • 1 mała marchewka
  • 1 ziemniak
  • 2 duże różyczki brokuła
  • 1 łyżka masła
  • 1 ugotowane żółtko
  • 1 łyżka ryżu
  • 10 dag cielęciny

Przygotowanie:
Warzywa obierz, umyj i w całości ugotuj na parze (brokuła dodaj dopiero pod koniec gotowania - wymaga mniej czasu). 

Mięso podziel na małe kawałki i ugotuj w niewielkiej ilości wrzątku.

Na wywarze z warzyw ugotuj ryż.

Warzywa (oprócz brokuła) połącz z mięsem, dodaj masło i rozdrobnij blenderem. 
Żółtko i brokuła zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do zupki. 

Dodaj ryż i wymieszaj łyżką.

Smacznego!

Wypróbuj również:

2 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!