Spaghetti z grillowaną cukinią i twarożkiem tzatziki
Kolejny "przegląd lodówki" zakończony wspaniałym obiadkiem. Szybki, z mięsem, sezonowy, bo z cukinią i z ulubionym czosnkiem!
(2 porcje)
- makaron spaghetti - 150 - 200 g
- 1 mała cukinia
- 200 g serka wiejskiego
- przyprawa tzatziki (u mnie Prymat)
- 2 małe, chude kiełbaski
- olej do smażenia
- oliwa do gotowania
- przyprawa grillowa (u mnie KLASYCZNA Prymat)
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Cukinię pokrój w plasterki (niezbyt cienkie!) i posyp przyprawą grillową. Usmaż na patelni grillowej lub grilluj (w piekarniku lub na grillu).
Kiełbaskę podsmaż na chrupiąco.
Cukinię i kiełbaskę dodaj do ugotowanego makaronu. Wszystko wymieszaj w dużym garnku, dodaj łyżkę oliwy.
W miseczce przygotuj erek wiejski z przyprawą tzatziki.
Makaron nakładaj na głębokie talerze, polewając wierzch czosnkowym sosem twarożkowym.
Smacznego!
2 komentarze
Świetny pomysł. :) Jeszcze nie jadlam spaghetti z serkiem wiejskim, na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńuwielbiam tzatziki! swietny pomysl aby dodac go do makaronu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!