Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Muffiny marmurkowe z czekoladą i wiśniami

Autorka 13:59 , , , , , , ,


Inspiracja: Dusiowa Kuchnia,  Izioni Smaki.


Z podanej ilości składników wychodzi 18 muffinek.
Do pieczenia użyłam formy silikonowej ze średnimi dołeczkami.

UWAGA! TUTAJ ZNAJDZIESZ WYPRACOWANY PRZEZE MNIE PRZEPIS NA IDEALNIE WIGLOTNE I DŁUGO UTRZYMUJĄCE ŚWIEŻOŚĆ CIASTO MUFFINKOWE

SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 3 łyżeczki wiśni z dżemu
PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: mleko, olej, jajko.

Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj łyżką.

Czekoladę pokrój w kostkę i dodaj do masy. Dodaj wiśnie, kakao i delikatnie wymieszaj.

Masę nalewaj do foremki - do 3/4 głębokości dołeczków.

Piecz ok. 15 min. z termoobiegiem.

Smacznego!

Wypróbuj również:

1 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!