Witam w mojej kuchni! Rozejrzyj się i wybierz coś pysznego ;)

Gnocchi zapiekane z mozzarellą i rukolą

Autorka 14:41 , , , , , , , , , , ,

po zapieczeniu
Danie powstało bardzo szybko, z gotowych składników. Kluseczek nie robiłam sama, bo nie miałam czasu, ale miałam ich żelazny zapas w lodówce. Polecam. Danie nadaje się na obiad w upalny dzień. Dużo ziół, rukolka i papryka, a to wszystko zapieczone z mozzarellą.
przed zapieczeniem


Składniki:
(2-3 porcje)
  • 1 opakowanie kluseczek gnocchi
  • 1 opakowanie mozzarelli mini
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 garści rukoli
  • oliwa z oliwek
  • 2 plastry włoskiej szynki dojrzewającej
  • kilka niedużych pieczarek
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 liście lubczyku
Przygotowanie:
Ugotuj kluseczki.
Paprykę pokrój w niezbyt drobną kostkę, wymieszaj z kluseczkami.
Pieczarki również pokrój.
Szynkę pokrój w paski.

Całość wymieszaj razem, dodaj rukolę, oliwę i ser. Przypraw poszarpanymi ziołami.

Przełóż do niskiego naczynia żaroodpornego, zapiekaj przez około 10 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego!


Wypróbuj również:

0 komentarze

Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!