Gnocchi zapiekane z mozzarellą i rukolą
po zapieczeniu |
przed zapieczeniem |
Składniki:
(2-3 porcje)
- 1 opakowanie kluseczek gnocchi
- 1 opakowanie mozzarelli mini
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 garści rukoli
- oliwa z oliwek
- 2 plastry włoskiej szynki dojrzewającej
- kilka niedużych pieczarek
- pęczek świeżej bazylii
- 2 liście lubczyku
Ugotuj kluseczki.
Paprykę pokrój w niezbyt drobną kostkę, wymieszaj z kluseczkami.
Pieczarki również pokrój.
Szynkę pokrój w paski.
Całość wymieszaj razem, dodaj rukolę, oliwę i ser. Przypraw poszarpanymi ziołami.
Przełóż do niskiego naczynia żaroodpornego, zapiekaj przez około 10 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego!
0 komentarze
Dziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!