Deska serów
Przedstawiam nie tyle przepis (bo o takie określenie tu trudno), co pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Świetnie nadaje się do piwa i wina. Super się sprawdza w razie niezapowiedzianej wizyty znajomych, np. na wieczór. Zagryzana krakersami i pięknie podana z pewnością zrobi wrażenie. A przecież to nic wielkiego! Sery musisz pokroić w kostkę, kawałki lub plastry, podaj z dipami i np. suszoną żurawiną.
Składniki:
po ok. 100 g serów:
- gouda
- camembert
- śmietankowy w plastrach (u mnie Capresi)
- Dziugas
- garść żurawiny suszonej
Smacznego!
3 komentarze
Śliczne zdjęcie....
OdpowiedzUsuńpyszne! szkoda, że takie kaloryczne.
OdpowiedzUsuńpysznie tyle do wyboru, mniam:)!
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!