Jabłuszko z biszkoptem
Z okazji ukończenia 8 miesiąca mojej Zosieńki, postanowiłam jej nico urozmaicić zwyczajny deser jabłkowy. Wzbogaciłam go o biszkopcik dla niemowląt.
Wykorzystałam wcześniej przygotowane i zamrożone jabłka ugotowane na parze. Równie dobrze możesz wykorzystać surowe.
Składniki:
- 1 średnie jabłko
- 1 biszkopt
- 1 łyżeczka kaszki na mleku modyfikowanym
Przygotowanie:
Jabłko ugotuj na parze (może być surowe). Rozgnieć widelcem, wymieszaj z kaszką i pokrusz biszkopcik.
Smacznego!
3 komentarze
Pyszności tu nam serwujesz ;) Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html Do wygrania atrakcyjne nagrody ;D
OdpowiedzUsuńMimo, iż niemowlakiem przestałam być już dość dawno, taki deserek z chęcią bym zjadła :) Uwielbiam biszkopty z jabłkami :)
OdpowiedzUsuńAkurat te biszkopty firmy Hipp sa z cukrem. Jesli ktos nie zwraca na to uwagi i daje dzieciom slodycze to OK na pewno jest to smaczne. My unikamy produktow z cukrem. Przynajmniej narazie.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!