Spaghetti z marchewką i indykiem
Tym razem użyłam mięska ze słoiczka - jeden z producentów "obiadków" posiada w swojej ofercie takie właśnie porcje mięska drobiowego w malutkich słoiczkach. Uważam to za świetny pomysł, bo jeśli nie mamy pewności co do pochodzenia mięsa w sklepie, lepiej kupić taki pewniak - testowany, badany itd.. Wszytko pod kątem zjadliwości i nieszkodliwości dla maluszków.
Jeśli masz szczęście zaopatrywać się w mięso pewnego pochodzenia - maluszkowi póki co polecam gotować je na parze. Nie trwa to długo, a zachowuje maksimum wartości odżywczych.
Składniki:
- ok. łyżka mięsa drobiowego
- 2 małe (ok. 8 cm) marchewki
- 5 makaronów spaghetti (oczywiście ilość wg upodobania ;) )
- 1/2 pomidora
po ukończeniu 8 miesiąca możesz dodać już bazylię! :)
Przygotowanie:
Marchewkę wyszoruj i ugotuj na parze (ok. 15 minut).
Makaron ugotuj bez soli.
Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Wszystkie składniki rozdrobnij wg potrzeb - widelcem lub blenderem - i połącz ze sobą.
Smacznego Maluszkom!
1 komentarze
O, choć dziesiątki makaronowych kombinacji za mną, takiego spaghetti jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować, bo żywię dziwną smakową sympatię do indyka i gotowanej marchewki. ;p
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i Twoją opinię :) Zapraszam ponownie!